Вести

Додељена новчана помоћ деци оболелој од тешких болести

Председник Скупштине општине Велико Градиште Владимир Штрбац и директор Центра за социјални рад Данијел Живановић уручили су данас деци оболелој од тешких болести новчану помоћ коју додељује ова општина како би им пред новогодишње празнике олакшала лечење и учинила празнике лепшим. Сваком од петнаесторо деце која имају тежи облик болести чији ток лечења захтева значајна новчана средства додељен је износ од 40.000 динара чиме се наставља прошлогодишња активност општине. Ова средства, у укупном износу од 600.000 динара, издвојена су штедећи на већем украшавању града, а уз додељену помоћ децу су обрадовали и слатки празнични пакетићи.
- Тренутак због кога смо се данас окупили, могу да кажем да је симболичан. Симболичан је, пре свега, зато што показује да општина Велико Градиште, дакле ваша општина, у оквиру својих могућности стоји иза вас. Оваквим гестом покушавамо да скренемо пажњу целом нашем друштву, на борбу коју водите. У том смислу, заиста вам, пуна срца, испред општине Велико Градиште, на тој борби честитам - рекао је у обраћању корисницима председник Скупштине, додавши и да ће општина увек бити уз њих, свесна колико је важно да се такве активности наставе.
Захваливши руководству општине, директор Центра је поручио: “Надам се да ће ово, у оваквој тешкој ситуацији, вратити осмехе на лице дечице током празника.“.